27.4.14

Sundaymusic #50


Als Voorzitter van mijn eigen Zondagsmuziek denk ik dat u het mij best toestaat dat ik voor deze 50e Editie een compleet Album voordraag, in plaats van een enkel liedje met video. En ook dat ik u er vriendelijk, doch dringend op wijs, dat u dit Album moet kopen. Voor elke Zondag. Of eigenlijk voor elke dag. Voor de rest van uw Schitterende Leven.



Being the President of my own Sundaymusic I think I'm pretty much allowed to promote a complete Album this fiftieth edition instead of a single song + video. And also to point out to you, in Friendly but very Urgent manner: you should buy this for every Sunday. Or even better: for each day of the week. For the rest of your Splendid Life. 

+  +  +  +  +  +

24.4.14

Not That Again


Toen we vanochtend fluitend het Magazijn binnen kwamen, troffen we een mokkend stel op de Inpaktafel. Voor geen Rede vatbaar. Hun boodschap was toch Duidelijk?, vroeg de Pinguin met een norse blik en ietwat hangende Schouders. Nee. Er viel niets meer te onderhandelen. Pas na een Flinke Opruiming pakken ze het werk weer op. 

Dus verplaatsen we vandaag minstens de halve collectie naar de Afdeling Opruiming. We haalden een fiks end van de prijs af en duimen nu dat alles snel verkocht wordt. Want wat we hen vanochtend nog niet durfden zeggen: er is een heleboel nieuws onderweg! (maar dat blijft nog wel even onder ons, toch?)
Helpt u mee?

Bij voorbaat dank, ook namens ons 
onder normale omstandigheden heel Vriendelijke Team

This morning, when we entered the Office, we found our, normally very Gentle and Helpful workers in revolt. They are fed up with the mess and demanded a grand sale. No room for negotiation. So we did. Will you come and help us clean up?

18.4.14

Pop-Up Vintage Instagram Sale (18-22 april)


Als een kind Glazig starend in de etalage van de lokale dierenwinkel, zo kijk ik Daags tevoren naar een gemiddelde Feestdag, of een reeks in dit geval. Want deze keer ga ik écht rustig aan doen. Uitslapen, lang ontbijten, spelletjes doen met de kinderen, een flinke wandeling, Uitgebreid koken met een wijntje en dan Zoetjesaan onder de wol. Vroeg natuurlijk. Want er mag best een beetje bijgetankt worden. Mijn gezin knikt instemmend. Hun Wallen deinen zachtjes mee.



Maar zodra ze dan daadwerkelijk voor de deur staan, die dagen, dan zijn we ineens aan het gijpen. Want zo'n Galmende Leemte biedt toch ook Volop mogelijkheden om eens even een paar klussen grondig aan te pakken. Immers, er ligt altijd wel iets Half Af. En we hebben eigenlijk ook pas rust als dat gedaan is. Toch?



Al zo'n 30 jaar Hamster ik allerlei Gevonden Schatten bij elkaar. Die al dan niet van relevante waarde bleken te zijn in mijn Tienerkamer, mijn Studentenkamer, mijn eerste echte eigenste Huis, ons huidige kot. Dat inmiddels propvol is. Ik struikel erover.



Dus deze Feestdagen staat er met uitroepteken OPRUIMEN op de kalender.
Via instagram.com/omstebeurtsvintage verkoop ik een deel van m'n schatten. In razend tempo - met m'n ogen dicht, niet omkijken - voor kleine prijsjes.

En als jij me nou snel los komt maken, hebben wij nog wat Tijd voor Ontspanning.
Win-win, ik zeg het je.

PS. Ook in de Webwinkels is het tijd voor wat Ruimte. Daarom krijg je met code PAASEI t/m maandag 12 uur 15% KORTING op alle items van Le Diorama en zullen we ergens tijdens de Paas de opruimingsbakken van Een Nieuw Avontuur vullen met heel veel laatste stuks en merken waar we afscheid van nemen. 

From 18 to 22 april I will be selling part of my hoarded Vintage Treasure Collection on instagram.com/omstebeurtsvintage. Shipping outside Holland is no problem, so be there! 

AND until the 21st of April you get a 15% discount on www.lediorama.nl/en with code PAASEI 









17.4.14

Because a Contented Stomach...



Paserige Rabarber Crumble - Flinke portie voor 4 personen
100 gram speltmeel . 75 gr. roomboter . snuf zout . 1 tl kardemom . 150 gram kokosbloemsuiker (of andere zoetmaker). ca. 8 stengels rabarber . sap van 3/4 citroen of 1/2 sinaasappel + beetje rasp . eventueel twee eetlepels oranjebloesemwater (mocht je cointreau, grand marnier of limoncello in huis hebben én geen kinderen, oh-la-la, erg lekker)

Zet eerst de oven op 190 graden Celcius. 
Snij de rabarber aan flarden en doe deze samen met 100 gram suiker, sap en water/likeur in een pan met dikke bodem. Eenmaal aan de kook, op zacht vuur laten indikken tot moes. Meng ondertussen het meel, de boter, zout, kardemom (gember is ook lekker), 50 gram suiker en de rasp in een kom tot een kruimelend deeg. 
Verdeel de rabarbermoes over de bodem van vlaaivorm of lage ovenschaal, verkruimel het deeg erover en zet 't geheel ca. 30 minuten in de oven totdat de korst lekker bruin is. 



Eastery Rhubarb Crumble - a Generous portion for 4 people 
100g spelt flour . 75 gr. butter . a pinch of salt . 1 tsp cardamom . 150 grams of flour coconut sugar (or other sweetener) . about 8 stalks rhubarb . juice of 3/4 lemon or 1/2 orange + little zest . if you like two tablespoons of orange blossom water (if you have Cointreau, Grand Marnier or limoncello at home and there are no children at your dinnertable, oh-la-la also very tasty) 

First set the oven at 190 degrees Celsius. 
Cut the rhubarb to pieces and put it together with 100 grams of sugar, juice and water / liquor in a heavy saucepan. Once at boil, thicken to a pulp on low heat. Meanwhile, mix the flour, butter, salt, cardamom (ginger is also very delicious), 50 grams of sugar and zest in a bowl until you have a crumbled dough. 
Put the rhubarb compote on the bottom of a ptin or low baking dish, crumble the dough over it and put in the heated oven for about 30 minutes until the crust is nice and brown.


16.4.14

Next: The Eggs



Waar zij Voedsel zien als hun Hoogste Prioriteit tijdens de Paasdagen (niet anders dan elke andere dag), vinden onze kinderen ook samen knutselen erg leuk. Hierbij een paar familievriendelijke, altijd slagende Versiertips met Makkelijke Materialen.

Where they consider Food their Highest Priority during Easter (no different than any other day), our children also like to craft a bit. Preferably Together. Here are a few Family Friendly, always succeeding Decoration Tips. All you need is some watercolorpaint, crayons, tissue paper, masking tape, bakers twine and/or stickers.





Gebruikte materialen: Masking Tape, Bakkerstouw, Zijdevloei, Schaar van EenNieuwAvontuur, Waskrijtjes, Ekoline* en Modpodge van De Kwast, Plakconfetti van Hikjesinhuis (klik aan om in de betreffende webwinkels te bekijken)

De Tape maakte ik smaller door het op bakpapier te plakken en langs een liniaal te snijden (zie hierboven). Waskrijt kun je gebruiken om te tekenen op een Ei. Als je het daarna verft met ekoline of waterverf en vervolgens de waskrijt er weer af wast met afwasmiddel, zie je op die plekken de gewone schaal weer terug. Zo kun je ook schrijven op een Ei.

Verder spreek het meeste wel voor zich, denk ik. Maar vragen stellen mag natuurlijk. 
Graag had ik je nog wat Verftips met Zijdevloei willen laten zien, maar dat blijkt niet heel goed uit te pakken op bruine eieren. En dat waren de enige biologische verkrijgbaar in de Wijde omtrek. Heb je witte eieren? Bekijk dan nog hier hoe je die kunt verven met Vloei.

I think all the Examples speak for themselves. If you have any questions, please ask them below in a comment. I wanted to show you some nice Tissue Paper Dyeing, but that didn't go very well on brown eggs. And those were the only organic ones available Miles around. Do you have white eggs? Then check here to see how you can dye them with Tissue. 


15.4.14

Something for Everybody



Een heerlijk, ontspannen, gezellig Interlude wacht ons aan het end van de week. Tenminste, dat denken we nu nog. Neem van mij aan: als je Zondagochtend eenmaal bij je schoonfamilie aan de Brunch aanschuift, ben je heus blij dat je nog even wat Haakideeën mee hebt gekregen. Valt er ten minste Iets te lachen.

A lovely, relaxed, cozy interlude awaits us at the end of the week. At least, that's what we think now. Believe me: once you sit down at your In-laws Brunch, you're really happy with these crochet Ideas. There will be at least something to Laugh. 



De Basis van de Eierwarmer

toer 1 - Maak een Magic Ring van 6 vasten
toer 2 - Maak 2 vasten in elke vaste
toer 3 - Maak 2 vasten in de eerste vaste, daarna 1 in de volgende * herhaal
toer 4 - Maak 2 vasten in de eerste vaste, daarna 1 in de volgende, nog 1 in de volgende * herhaal
toer 5 -11 Maak 1 vaste in elke vaste

Basics of the Egg Cozy

round 1 - Make a Magic Ring of 6 sc 
round 2 - Make 2 sc in every sc (12 
round 3 - Make 2 sc in the first sc and then 1 sc in the next. * repeat 
round 4 - Make 2 sc in the first sc and then 1 sc in the next and then 1 sc in the next * repeat 
round 5 - 11 1 sc in every sc







Nu had ik bedacht dat ik van elke Eierwarmer even haarfijn zou uitleggen hoe ik die haakte. Potlood en Schrift in de aanslag. Maar mijn Enthousiasme was ontembaar en er belandde weinig tot niets op papier.

Beforehand I had figured that I would write down how I crocheted each Egg Warmer so I could explain to you here. A Notebook and Pencil at hand. But my Enthusiasm was untamable and eventually little to nothing ended on paper.



Maar laten we het zo afspreken: als je deze Eierwarmers wilt maken (logisch!), gebruik dan het Basisrecept en kijk onderweg of je er aan de hand van deze foto's zelf uitkomt. Mocht dat op één of andere manier NIET LUKKEN, stel je vraag dan hieronder. Dan help ik je weer op weg. Hier of via de mail (afhankelijk van het aantal vragen). Check?

But let's all Agree that if you want to create (of course!) these Egg Cosies you use the Basic Instructions and study these photos to find your way with the Minion, King Fergus or the Strawberry or whatever. If that somehow does not work, ask your question below. I'll help you on your Way again. Here or by email (depending on the number of questions). Check?




Very coincidentally, this just fits my Project #makesome365 on Instagram. #Day87-94
Ka-ching! 


Het zou niet nodig moeten zijn om dit te zeggen, maar ik doe het voor de zekerheid: dit zijn mijn ontwerpen. Ik heb er aardig wat uren in gestopt en hoop daarom dat je me credits geeft als je het maakt voor jezelf en/of je vrienden/familie en dat je deze eierwarmers niet gaat maken voor verkoop. Tof!

Please note: All these are my own design and I spent hours on them. Therefore I would very much appreciate it if you give me credit when you manufacture one (or more) for your own personal use (or friends/family) and that you won't make them for commercial purposes. Great!

13.4.14

Zondagsmuziek #49

Sometimes I Make Some







100 Mogelijke Maakdagen zijn voorbij. 86 ervan benut. Ik heb nog steeds de intentie Bij te werken. De komende week post ik een paar Last-Minute Zelfmaak Kind-kan-de-was-doen Paasverrassingen. Dus blijf nog wat.

100 Days of Possible Making have past. 86 used. Still intend to catch up. This week I'll post some Last-minute Supadupa Easy DIY Easter Surprises. So stick around.

+  +  +  +  +  +  +  +  +

9.4.14

Koud | Cold


Mijn optimistische aard gaf mij Weken geleden al in dat de winterjassen en gevoerde laarzen best naar zolder konden. Waar is die Lente nou gebleven?

My optimistic nature prompted me weeks ago to move the warm winter coats and lined boots to the attic. Where has Spring now all of a Sudden gone to?

3.4.14

Here We Go (again)


Elke morgen als ik wakker word, kijk ik in de spiegel. Niet om mezelf toe te lachen, maar om te checken of ik niet, bij een soort Gelukkig Toeval, die nacht Wallace ben geworden. Niet omdat ik graag kaal en flaporig zou willen zijn, maar omdat ik hem benijd om zijn geweldige vaardighedencombinatie van immer durend positivisme, oplossend vermogen, doorzettingskracht en vindingrijkheid. Ik zou niet alleen een altijd goedgevulde Kaaskoelkast hebben, maar ook nog een behulpzame en begrijpende hond. Mijn overvolle Wereld zou er een stuk overzichtelijker van worden.

Maar totdat die Gedroomde metamorfose zich spontaan aandient, denk ik dat ik maar moet roeien met de riemen die ik heb. Met mijn oude, vertrouwde, imperfecte Zelf. In plaats van verstrikt te raken in details, zet ik mezelf maar aan het werk. Daar gaan we (weer).

Twee weken geleden prutste ik iets te enthousiast aan mijn blog en veegde 'm onbedoeld van de kaart. Met fijne hulp lukt het alle berichten terug te vinden. Op een andere URL. Een nieuw begin, zou je kunnen zeggen. Fris voelt het zeker. Heb je mijn (oude) blog toevallig in je blogroll staan, dan zou het mooi zijn als je de URL aanpast naar omstebeurt.blogspot.nl. Dank!

Every morning when I wake up, I look in the mirror first. Not to Smile to myself, but to check if maybe, by some Benign coincidence, I have become Wallace. Not because I would like to be bald and floppy eared, but because I envy him for his Golden Combination of everlasting positivism, resolving power, persistence and ingenuity. 
Not only would I have a fridge well stocked with Cheese, but also a helpful, understanding, assistive Dog. My crammed world would be a lot more manageable.

But until that Dream Makeover comes, I think I have to make do with what I have. With my old, familiar, imperfect self. So instead of getting caught up in too many details, I better get back to business. Here we go (again).

Two weeks ago, I fumbled a bit too eager to my blog and I unintentionally wiped it off the internet. With friendly assistance I managed to find back all the Posts and put them on a new URL. A new beginning, you might say. It sure feels Fresh. If my (old) blog happens to be on your blog roll, it would be nice if you change the URL to omstebeurt.blogspot.nl. Thanks!