3.11.13

de Stroom | the Flow

Laat ik eens eerlijk met u zijn.
Ik ben het wat kwijt, dat Bloggen. Of resoneert u nu allen uit Volle borst: ik had al zo'n Idee?

Let me be honest with you.
I somehow lost the Blogging Thing.


We hebben hier te maken met een typische Block. Het lijkt alsof niets meer vanzelf stroomt. De Tijdrovers, Energievreters & Moeters liggen als basaltblokken Honend in de rivier. Goede Intenties drijven voorbij als herfstblaadjes. Waar ik me eens als een Vis in het water voelde, lig ik al geruime tijd spartelend op de oever. Gedachten buitelen over elkaar heen: de stekker eruit of een flinke zucht zuurstof en gaan? Vaste items omwille van de structuur? Meer (instagram)plaatjes, minder tekst? Engels of niet? En wat is eigenlijk mijn Drijfveer?

We are dealing with a typical Block here. It seems like nothing flows naturally anymore. The Time Bandits, Energy Guzzlers & Have-To's are as basalt blocks in the river. Good Intentions float by like Autumn leaves. Where I once felt like a fish in the water, I lie struggling for some air on the shore.


Terwijl die Storm raast in mijn hoofd, is het windstil geworden op mijn Blog. Posts blijven uit en daarmee jullie reacties die mij altijd zo Enthousiast gemotiveerd en geïnspireerd hebben. Uberhaupt je Bezoek.

Er zijn talloze redenen te noemen. Allen zijn ten koste gegaan van mijn Wendbaarheid. Maar laat duidelijk zijn dat het mij aan Zin en Plezier geenszins ontbreekt. Daarom blijf ik Koppig pogen terug te komen in het gladde water.

While a Storm is raging in my head, it has become silent on my Blog. With lots of reasons. All are at the expense of my Agility. But let it be clear that lack of Fun is none of them. That's why I stubbornly keep on trying to get back into the smooth water.


Wil je me Helpen?
Meedenken, reageren, vertellen.
Misschien herken je mijn Block? Wat deed of doe je ermee?
Waar moet ik mee doorgaan, vind jij? Wat mag meer? En wat minder? Waar vind ik weer de Drijvende Kracht?

If there's anything you want to say, anything that helps me making decisions. Please do so! (f.i. Blogging in English: Yay or Nay?)

30 opmerkingen:

 1. Ik heb momenteel ook een blog block. Het lijkt wel of niets meer het vermelden waard is en dat alles al een keer gezegd is. Ik heb besloten dat het daarom een tandje minder mag. Gewoon even niet. En als het niet meer moet. Dan komt het vast vanzelf weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff wat heb je dit mooi geschreven. Dit vind ik een lastig onderwerp, ik zou heel graag willen dat je door gaat met bloggen omdat ik gewoon fan van je ben. Maar je moet het natuurlijk niet doen als je je er niet meer fijn bij voelt. Sowieso is 'moeten' en verkeerd woord denk ik. Maar ja, dat is zo makkelijk gezegd altijd. Waarom ben je ooit begonnen met bloggen? En wat vond je er zo leuk aan?
  Misschien zou je alleen foto's kunnen plaatsen en komen er vanzelf weer woorden bij als die in je opkomen (sorry, beetje vaag geformuleerd). Pff, ik zou je heel graag willen helpen. Maar het belangrijkste is denk ik toch dat JIJ er plezier in moet hebben, en als dat er niet is het misschien lekker is om even te stoppen en te kijken of het plezier terug komt.
  Dat is dan pech voor ons, (in ieder geval voor mij want ik ben graag op je blog), maar als dat jouw helpt wel het beste denk ik. Ik heb geen idee of je hier iets aan hebt, maar ik hoop dat je een fijne zondag hebt vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar.
  Ik voel me er niet happy over dat het bloggen er vaak bij inschiet.
  Ik mis de contacten, hoe vluchtig en anoniem ze soms ook zijn.
  Toch zijn het juist de mensen waar ik mee in contact wil komen, samenwerken, gedachten delen.
  Ik wil er niet mee stoppen maar kan vaak te tijd niet vinden.
  Mijn advies: er gewoon mee doorgaan en misschien contacten leggen.
  groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi liedje, een heerlijke foto, een peinsje (waar autocorrect een penisje van maakt, nu zeg ik je) meer moet dat niet zijn, toch?

  Reageren lijkt in heel blogland een beetje 'uit' te zijn? Dat is best jammer vind ik, want juist de interactie maakt het zo leuk.

  Niet te veel nadenken en lekker doen wanneer jij voelt, niet maken om het maken, dan stroomt het vanzelf weer.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het voor ons is, doe dan door want jij brengt mooie beelden…er zijn zo'n paar blogs die zich onderscheiden, jij doet dat door je eenvoud…wat je brengt is mijn smaak. Stoppen zou zonde zijn en als het niet regelmatig kan, zo af en toe is ook goed hoor;-) Allé je begrijpt het wel, ik hoop dat je terug in the flow komt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afwegen: is het jouw ding? Is het een werk-ding? Schrijf je in het Engels omdat het voor jou wat toevoegt? Of is het een zo-krijg-ik-meer-lezers-ding? Want, jeez, dat bloggen in twee talen vreet tijd (vertel mij wat). Al die "dingen" kunnen behoorlijk gaan spacen in je kop en ik wens je juist een zachte landing in plaats van dat op en neer gehops in de ruimte.

  Volgens mij is het het seizoen, het naar binnen keren in plaats van het zomerse van de daken schreeuwen. Voor wat het waard is: ik hou van je blik en je visie, in woord en beeld. De kracht is er al, die hoef je niet te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is zeker herkenbaar. Ik heb meerdere blogs gehad, geschreven vanuit een bepaald perspectief, maar iedere keer stopte ik weer, omdat het niet ging over de dingen die mij echt bezig hielden. Nu ben ik opnieuw begonnen met bloggen en voor het eerst schrijf ik vanuit mijn hart. Dat is denk ik het belangrijkst, dat je schrijft vanuit je hart. Zie het niet als moeten, en deel alleen iets wanneer je ook echt het gevoel hebt dat je dat wilt delen met lezers. Ik vind dit bijvoorbeeld een hele mooie en persoonlijke blog, die op een bijna poëtische wijze is verwoord - prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vraag me ook af en toe eens af of ik er nog genoeg plezier voor mezelf uit haal, blogjes maken, en wat me dan precies blij maakt. Zolang het niet 'moet' is het goed, ook al laat dat soms gaten van weken of maanden tussen twee berichtjes.

  Alles lijkt precies meer en meer vluchtig te worden (instagram of pinterest, alle beelden zoeven maar voorbij) en voor een blogbericht ga ik toch wel even zitten en genieten. Ik geniet erg van je foto's en hoe je kijkt naar de dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar, de afweging van doorgaan of stoppen en hoe dan. Ik heb het al een paar keer overwogen, een kleine pauze ingelast en toch weer begonnen. Nu heb ik me neergelegd bij misschien iets minder, maar wel met plezier, want daar gaat het uiteindelijk toch om?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne foto's! Ik kijk altijd graag op je blog :) Je bent zo te gek bezig met je shops, OhMarie en je blog, t komt allemaal goed heus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar....ik smeet het ooit eens op mijn blog...http://prcoolstuff.blogspot.be/2012/10/waarom-blog-jij.html
  En daar kreeg ik toen héél wat heldere commentaren op...
  Geregeld denk ik "waarom doe ik dit toch???" Ik weet het antwoord niet altijd, maar soms is er gewoon iets wat ik kwijt wil en naderhand vind ik het erg waardevol om te lezen allemaal...een soort fotoboek , archief van mijn leven, en dan meestal van de leuke kant ervan.

  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo, mooie tekst!! Herkenbaar, die block. Nu eens weer wel, dan weer niet. Soms loopt het gewoon even niet meer, en dan gaat het ineens weer als een speer. Wat ik ermee doe? Ook af en toe tijdens een block overwogen te stoppen. Maar meestal doe ik niets, waait het vanzelf weer over en kom ik vanzelf terug in de blogflow. Wat meer, wat minder? Dat is iets wat jij zelf moet bepalen, het is jouw blog, jouw visitekaartje, je laten zien zoals je bent en niet zoals anderen je willen zien.
  Misschien als je stopt met zoeken, komt dat wat je wilt vinden gewoon voorbij en dan weet je dat dat hetgene is wat je zocht. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het aller-moeilijkste van bloggen is.....volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Naar mijn mening moet je gewoon doen waar je je fijn bij voelt. Je blogt voor jezelf toch? Geniet er dan van een doe wat goed voelt. En als je even geen zin of tijd hebt, dan moet je je vooral niet schuldig voelen. Ik herken je verhaal wel. Ik kom er vaak niet aan toe en schrijf maar de helft van wat ik wil schrijven hierdoor. Van wat je schrijft, daar geniet ik altijd enorm van! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die foto's voor met die circusdiertjes, zo mooi! En van je huisinrichting ook top. En zo blij dat het Nederlands is. Dus mijn inziens, gewoon jezelf blijven. Niet teveel losse foto's erop zetten. Hou het bij miniverhaaltjes. Mij spreekt dat het meeste aan, en hou je ook een leidraad voor jezelf. Enne... niet stoppen! Ik lees graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben ook gek op je mini-verhaaltjes, ik kom met zoveel plezier bij je langs. Maar zoals iedereen zegt: doen wat jij wilt. Niet omdat anderen het leuk vinden, JIJ moet het leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Doe het gewoon helemaal voor jezelf, zonder verwachting. Dus alleen puur wanneer en wat jij wil. Niks hoeft, alles mag. Ik zie een blog (in elk geval mijn eigen blog) als de tuin waar ik als volwassen mens naar hartelust mag spelen. Soms speel ik fijn en zwierend, soms ruw en zit ik onder de modder. Als ik maar speel.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bloggen doe je vooral voor jezelf, een soort dagboek, zodat je later kan teruglezen wat je zo allemaal bezighield (of niet) In ieder geval geen druk, gewoon wanneer je zin hebt iets schrijven en dan krijg je vanzelf weer de smaak te pakken (of niet), maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat je doet wat bij jou past.
  Veel succes met de keuze.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 19. BEDANKT voor alle fijne reacties. Het helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik herken het ook. Probeer nu weer wat meer te reageren op andere blogs en er zelf wat vaker eentje te maken want het blijft toch een leuk ding dat bloggen. Alleen jammer dat het toch wel veel tijd kost iedere keer. Daar moet ik nog een balans in zien te vinden. Zou het wel heel leuk vinden als je door gaat, want ook al reageer ik zelden, ik lees en bekijk je blogs graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. HEY, stoppen zou zonde zijn, maar even wat minder mag hé! Heeft iedereen wel eens last van zeker? Ik denk dat het vanzelf terugkomt. En dat je geen schrik hoeft te hebben dat je je lezers verliest. Je blijft in bloglovin staan en als er een berichtje verschijnt, dan klik ik sowieso… Doe maar rustig. Net een nieuwe webshop gestart… Je kan niet alles tegelijk he!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zou het wel weer leuk vinden als je wat vaker blogt:) maar je moet het vooral doen als je het zelf leuk vindt anders werkt het niet. Ik vind je foto's altijd leuk om te zien en er staat nooit teveel tekst. Ik heb wel een keer gehad dat ik bloggen niet zo leuk meer vond en toen ben ik gewoon weer met een lege blog begonnen. Heerlijk was dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik had het ook! Alles! Ik heb een paar weken geleden alles verwijderd en begin nu weer met frisse moed! Ik heb de frequentie ook wat teruggeschroefd om lezers ook de kans te geven het te lezen. De grootste oorzaak ligt volgens mij ook wel bij IG, op een gegeven moment werd mijn blog een kopie en was alles allang op IG voorbijgekomen. Daar probeer ik nu meer rekening mee te houden. Op IG meer privékiekjes, blikken achter de schermen, stiekeme reclame en tipjes van de sluier van mijn blog. Op mijn blog werk ik de projecten waar ik aan werk uit. Niet stoppen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Héél herkenbaar, maar heb geduld. Het komt vanzelf terug, écht!

  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Via het mooie bericht van Ingthings (opgedragen aan jou) kom ik op jouw blog terecht, omdat dit zoooooooo herkenbaar is... blog-stress! Het gaat niet meer vanzelf. Wat ik zou doen? Ik weet het niet, maar dat je erover schrijft helpt al, dat heb ik ook gedaan, meerdere malen ;-) En verder? Dicht bij jezelf blijven?
  lfs Ing

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Inderdaad herkenbaar! Probeer voor jezelf te achterhalen waarom je bent begonnen met je blog. Wat wilde je er mee bereiken? Wat was je doel? En kijk of dit nog steeds zo is. Belangrijk dat je er plezier in houdt! En het is helemaal niet erg als het af en toe wat rustiger is. Maar niet stoppen als het aan mij ligt, je blog is een heerlijk origineel en ziet er heel mooi uit. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh phoe, je schrijft wat ik denk!!
  Alleen kan ik het niet zo mooi verwoorden :-)
  Maarre ik zou je wel missen hoor X

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooi geschreven! Hopelijk komt de inspiratie vanzelf weer terug als je het wat meer loslaat, wamt het bloggen moet vooral leuk zijn denk ik! Tot die tijd volg ik je gewoon op IG, dan blijf ik toch een beetje op de hoogte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. via Ingthing kwam ik hier en het is herkenbaar, soms is het bij mijn blog ook erg rustig...weet ik niets neer te zetten omdat ik op zo´n moment geen inspiratie heb voor een nieuwe schets of illustratie. in het begin van bloggen was ik enthousiaster, overal aan mee doen; give away´s -maar zelfs een give away is meer away...;-)
  en soms blijft de flow een tijdje weg, maar wanneer de flow er weer is dan kan je toch gewoon weer verder gaan met bloggen?

  sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dag, je weet me vaak te inspireren, ik kwam wat minder vaak omdat jij er niet was. Mis je mooie beelden als je eens een tijdje niets post. Hoop dat je doorgaat! Hgr, mb

  BeantwoordenVerwijderen