29.3.10

Doe de Bento


In Japan is het tot kunst verheven. Hier in onze Hollandsche keuken trachten wij de beginselen onder knie te krijgen met het Broodtrommelboek van Marije Vogelzang en een vijf-vaks-lunchbox. Gelukkig heb ik een weekje vakantie.

28.3.10

In de kost

We hebben sinds enige tijd een kostganger. Gevilt tijdens onze laatste vakantie in het wonderschone, maar natte Denemarken en inmiddels gehuisvest in een ex-medicijnkastje.

Zie hier voor deze en andere vilttips.

21.3.10

Te geef #5

Het is vandaag officieel Lente! Aha, ziedaar, een reden om weer eens wat weg te geven. En ik kan niet bedenken wat er meer gepast zou kunnen zijn dan een setje wenskaarten van Jeeetje. Fris en frivool met vogels, vlinders en hier een daar een fibelle (zoals onze jongste ze al jaren noemt). Drie dubbele wenskaarten met elk een kleurige enveloppe.

Van ontwerper achter Jeeetje, Jenny Lindhout, verkopen we de geweldige pasfotoboekjes 'Kijk Mij' Erg leuk voor een hele schoolcarriere aan pasfoto's. Je kent ze misschien wel: de bladen hebben er de afgelopen maanden vaak aandacht aan besteedt.

Maar goed, weggeven dus. Aan jou? Reageer voor 31 maart het 23e uur op dit bericht. At random zorgen we weer voor een winaar en zij/hij krijgt de kaarten z.s.m. na ontvangst van adresgegevens in den brievenbus. Voor nop.
En nu de zon weer in!
Hoera.

20.3.10

Kennen
Hij stond al een tijdje ongebruikt bij mijn favorieten: Creative Park van Canon. Veel DIY-moois in ruil voor enkelt en alleen ládingen cartidges en papier. Bij dezen getipt.

19.3.10

Doe mij maar Lente!


Zomer of winter: BLOM bloeit altijd!
Deze nieuwe creatie van Jurianne Matter staat permanent te stralen op een vaas of valt door de brievenbus om te feliciteren. Aan een koord geregen wordt BLOM een instant vrolijke bloemenslinger en op een houten prikker in een cakeje verandert BLOM in een hippe bloementuin-traktatie.
Je stelt je BLOMboeket zelf samen door de (voorgestanste) bloemen uit de A5-kaart te drukken en ze aan een ouderwetsch bloemendraad de rijgen. Elke kaart heeft een eigen kleurstelling en vijf verschillende bloemen. Totaal 15 bloemen incl. 4,5 m bloemen-ijzerdraad.

Nu verkrijgbaar bij Een Nieuw Avontuur voor E 7,50

En de Held van de week is...

Onze postbode.
Dank voor het bezorgen van al die zware pakketten met zóveel moois.

Altijd al graag willen weten wat er nou ín die dozen zit?
Kijk gerust even rond, hier en hier. En hier. Jaah, of hier en hier. Of, och tss... hier!

15.3.10

v. 34/050, hs., cult., daadkr., zkt krnt 3/4 < 30p., afk. onbel.


omstebeurt staat in de krant.
En niet in zómaar een krant, maar in 16 dagbladen in Nederland en Belgie. De komende, en misschien wel de afgelopen weken. Heel pretentieus in de modebijlage.

Tref jij het artikel in jouw krant?? Zou je ons een kopie - per post of digitaal - willen sturen? Vinden we leuk, voor het nageslacht.

14.3.10

Hoe noem je nou zoiets?

Steeds weer stel ik me voor hoe dat gaat.
Je schrijft een liedje (maar noemt dat natuurlijk een song), neemt 'm op met je vrienden in de beste studio van de stad en bent heel tevreden. En dan moet er een titel komen. Voor de song. Voor het album.


Op zich al best leuk om eens over na te denken. Maar als ik de titels van Belle & Sebastian zie, moet ik er ook bij gniffelen.
Een kleine opsomming.

In de categorie Albums:
- If You're Feeling Sinister
- The Boy With The Arab Strap
- Fold Your Hands Child, You Walk Like A Peasant
- Dear Catastrophe Waitress
- Push Barman To Open Old Wounds

In de categorie Songs:
- It Could Have Been A Brilliant Career
- Is It Wicked Not To Care?
- Don't Leave The Light On Baby
- I Don't Want To Play Football
- Step Into My Office, Baby
- Put The Book Back On The Shelf

En het klínkt ook nog. Luister maar, hier en hier.

Onder het genot van een mopje muziek, reik ik nog willekeurig een muts uit. TanteHilde, aan u de eer!

7.3.10

Hoe je van een huis je thuis maakt


Het is bijna vijf jaar geleden dat we dit huis betrokken. Bij de bezichtiging daaraan voorafgaand waren we het voor het eerst tijdens ons lange samenzijn eens heel erg oneens. Ik was verliefd, hij mopperde vooral, 'ik ga écht niet in zo'n stacaravan wonen'. Maar het kwam er toch van.
En van ónze stacaravan maakten we de afgelopen jaren een thuis.
We trokken er met z'n drieen in, braken wat muren af, lapten wat op, maakten bruikbaar en praktisch. En toen we kort daarna met z'n vieren waren begon het echte breek- en sloopwerk. Nu bijna twee jaar geleden. Het dak eraf!

Inmiddels is onze verbouwing een clichématige, slepende kwestie geworden. De fut is eruit.
Het is niet leuk meer. Die rommel, dat steeds maar weer móeten.

Maar soms kijk ik rond en zie ik dat zich om ons heen toch het thuis optrekt waarvan we dromen. Waar elk hoekje past, waar iedere kleur de juiste is, waar we (lees: hij) alles met en naar eigen hand zetten. Waar alle vintage vondsten van de afgelopen twee decennia eindelijk op hun plek zijn.

En we zuchten even. En nog eens.
En gaan weer door.
je bent van harte welkom op onze Flickr-pagina, waarop we vanaf nu een verzameling foto's aanleggen van ons huis en interieur.

5.3.10

Geen wolkje aan de lucht?

?#^#*% zucht...
hm, weinig sprake van een wolkenloze hemel hier. Zowel weertechnisch als op vele andere vlakken. Maar óók niet te betrekken op de nieuwste collectie van JNY. Want die heeft dan weer wolken in overvloed en leidt absoluut niet tot enig mopperen. En dat maakt dan zomaar weer een leuk bruggetje.

Ook veel caravans trouwens. En bergen.
Genoeg om in de pre-vakantiestemming te geraken.
Check dus hier.