18.5.18

citroen-verbena blissballs


Recept uit De Yogakeuken - Kimberly Parsons
voor 20 stuks

Voorbereiding: 2 uur weken
Maken: 5 minuten, 1 uur koelen, 10 minuten
Bewaren: 2 weken in de koelkast, 2 maanden in de vriezer

  • 250 gr rauwe macadamia- of cashewnoten
  • 20 citroenverbenabladeren of twee zakjes citroenverbena thee
  • 115 gr geraspte kokos + 2 el extra voor een laagje
  • 1 tl geraspte citroen
  • sap van 1 citroen
  • 60 ml zoetende siroop of honing
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Doe de noten en de bladeren (of thee) in een kom en zet ze daarin 2 uur onder heet water om te wellen. Verwijder daarna de bladeren en laat de noten goed uitlekken.

Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal alles tot een zacht 'deeg'. Zet het nu een uur in de koelkast.

Rol balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door de kokosrasp die je apart had gehouden. Dit kan heel makkelijk door de kokos in een zakje te doen en daar de balletjes één voor één door te laten rollen.

Bewaar de balletjes in een luchtdichte trommel in de koelkast of vries ze in.

∆  De Yogakeuken - meer dan 100 vegetarische recepten voor meer energie, balans en geluk ∆
De Yogakeuken is geschreven volgens de zeven chakra's: aarden, stromen, vitaliseren, voeden, versterken, kalmeren en zuiveren. Elk hoofdstuk legt uit hoe het chakra werkt en welke recepten er het best bij passen. Hoe jij je voelt, de behoefte die je lichaam nodig heeft, leidt je naar het hoofdstuk dat op dat moment belangrijk voor je is.
2017 - UnieboekSpectrum 

* dit recept is met toestemming van de maker gepubliceerd

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Een hele fijne! En ze is met iets nieuws bezig, zag ik laatst.

      Verwijderen
  2. Dit klinkt zo lekker! Gaat op mijn lijstje van -te maken dingen-. X

    BeantwoordenVerwijderen