17.4.14

Because a Contented Stomach...



Paserige Rabarber Crumble - Flinke portie voor 4 personen
100 gram speltmeel . 75 gr. roomboter . snuf zout . 1 tl kardemom . 150 gram kokosbloemsuiker (of andere zoetmaker). ca. 8 stengels rabarber . sap van 3/4 citroen of 1/2 sinaasappel + beetje rasp . eventueel twee eetlepels oranjebloesemwater (mocht je cointreau, grand marnier of limoncello in huis hebben én geen kinderen, oh-la-la, erg lekker)

Zet eerst de oven op 190 graden Celcius. 
Snij de rabarber aan flarden en doe deze samen met 100 gram suiker, sap en water/likeur in een pan met dikke bodem. Eenmaal aan de kook, op zacht vuur laten indikken tot moes. Meng ondertussen het meel, de boter, zout, kardemom (gember is ook lekker), 50 gram suiker en de rasp in een kom tot een kruimelend deeg. 
Verdeel de rabarbermoes over de bodem van vlaaivorm of lage ovenschaal, verkruimel het deeg erover en zet 't geheel ca. 30 minuten in de oven totdat de korst lekker bruin is. 



Eastery Rhubarb Crumble - a Generous portion for 4 people 
100g spelt flour . 75 gr. butter . a pinch of salt . 1 tsp cardamom . 150 grams of flour coconut sugar (or other sweetener) . about 8 stalks rhubarb . juice of 3/4 lemon or 1/2 orange + little zest . if you like two tablespoons of orange blossom water (if you have Cointreau, Grand Marnier or limoncello at home and there are no children at your dinnertable, oh-la-la also very tasty) 

First set the oven at 190 degrees Celsius. 
Cut the rhubarb to pieces and put it together with 100 grams of sugar, juice and water / liquor in a heavy saucepan. Once at boil, thicken to a pulp on low heat. Meanwhile, mix the flour, butter, salt, cardamom (ginger is also very delicious), 50 grams of sugar and zest in a bowl until you have a crumbled dough. 
Put the rhubarb compote on the bottom of a ptin or low baking dish, crumble the dough over it and put in the heated oven for about 30 minutes until the crust is nice and brown.


1 opmerking: