19.6.13

DIY GiftboxBen je ook zo gek op cadeautjes geven? Zo'n doosje als deze is perfect voor het geven van geld, een cadeaubon of een sierraad... En met het papier van Repro Depot worden ze helemaal om te verslinden zo mooi. Zo maak je deze doosjes zelf:
Nodig : template cadeaudoosje hartje van little Z . patronen boek Folk . masking tape . kleurenprinter . wit printerpapier 160 gram . schaar . mes . liniaal . rilpen . lijm(roller)

Print een paar dessins uit het boek op 160 grams A4 printerpapier (stel je printer in op hoge kwaliteit voor het beste resultaat). Laat de inkt even drogen. Leg het papier omgekeerd terug in de printer en print de template op de achterzijde (in normale kwaliteit). Knip het doosje uit, maar knip alleen de hoofdvorm. Dus nog niet de 'ingeknipte' lijnen. Snij het hartje uit met een mesje.
Ril de vouwlijnen aan de achterkant van het papier met een rilpen langs een liniaal. Hiermee krijg je een mooie strakke vouw. Vouw alle delen even om en vouw ze weer terug.
Versier de voorkant van het doosje naar wens met een ander dessin papier en tape.
Knip na het vouwen en versieren de zijkanten in, bijna tot aan de rand. Voorzichtig nu, want het doosje kan makkelijk stukgaan (gebeurt dat toch? Geen nood, met het plakken komt het weer helemaal goed heb ik ontdekt).
Smeer lijm op alle randjes van de zijkant van het doosje. Leg er telkens een stukje afvalpapier onder om te voorkomen dat er lijm op plekken komt waar je dat niet wil. Smeer ook een beetje lijm op de kleine flapjes van de onderkant. Een lijmroller is het fijnst in gebruik. Je kunt namelijk heel precies  werken, de lijm blijft plakkerig (dus je hebt ruim de tijd om rustig het doosje te vouwen) en het papier plakt meteen vast zonder droogtijd.
Laat het doosje plat liggen en plak zo nauwkeurig mogelijk de zijkanten op elkaar. Het doosje ziet er nu uit zoals hierboven. Plak de laatste zijde dicht en plak een van de grote flappen van de onderkant op de kleine (met lijm ingesmeerde) kleine flapjes.
Smeer lijm op de nog open grote flap aan de onderkant en plak deze als laatste vast. Zet het doosje rechtop en stamp de flapjes goed vast met de achterkant van een potlood (liefst met gum). Et voila, het doosje is klaar voor gebruik! Het flapje kun je dichtplakken met een dotje lijm of met een mooie sticker.
Je kunt natuurlijk oneindig varieren met de versiering. Gebruik het hartje als mal voor een versiering op het doosje. Ook leuk: print het patroon iets kleiner uit voor een kleiner doosje. Veel maak plezier!

Ben je in het bezit van een Silhouette en wil je de template in .studio formaat? Stuur Lisette even een mailtje.

DIY by little Z (also on Facebook, Pinterest and Etsy)
Part of our Dashing DIY-team, more about them and our Tutorials here

+ + + + + +
Noot van de Verkoper: Het Patronenboek Folk (overigens ook verkrijgbaar in een Flora-versie) is tijdelijk niet leverbaar. Mocht je graag een exemplaar willen ontvangen als ze terug zijn in de collectie, mail dan even naar Een Nieuw Avontuur.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg! Dank je wel voor de tutorial!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zeg. Ik ga het zeker proberen. Maar zo mooi als hier zal wel niet lukken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze is leuk! Bedankt voor dit idee.

    BeantwoordenVerwijderen