30.4.12

Blessings


We telden de dagen af en eindelijk is het zover: het is vakantie! En vandaag brak zowaar de Zon door. Een Zegen op zich. Zou het Lente worden? 
De pruimenbloesem bloeide. Binnen hingen we de gehaakte Appeltjes van Ingrid in een tak. Een mooi Ruilkado dat al een tijdje geleden in de bus lag.

De komende dagen tanken we even bij*. Het liefst buiten. 
Maar mocht het toch nog weer gaan regenen, dan hebben we genoeg Bakinspiratie om onze dagen mee te vullen. Van mijn zus kregen we een heerlijk Bakboekje uit Parijs. 


Carambars vertegenwoordigen voor ons de fijne vakanties die we vroeger met ons gezin - jaar na jaar - doorbrachten in Frankrijk. We aten ze daar en namen altijd een flinke voorraad mee naar huis. In elk wikkel staat een Frans raadseltje of grapje en zo leerden we al heel Jong, dat Franse humor 
te slap voor woorden is. 

Meer Zegeningen zien? Kijk op het blog van Anki voor alle deelnemers.

 / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / 

Tijdens deze Pauze krijg je in de winkel 10% korting op je gehele bestelling. Dus ook op alle Nieuwe Waren van Polkka Jam, alle nieuwe rollen tape en andere aanwinstenBestellingen worden vanaf 7 mei weer verstuurd. 
20.4.12

Easy Peasy DIY Washi Mini-Garland

Een klein nadeeltje aan dat Glorieuze Zelfstandig Zijn en vooral aan het koppig vasthouden aan Alléén-willen-werken is Tijdgebrek. Dat zet bij mij acuut de rem op elke vorm van Creativiteit. Geruime tijd draal ik al met een hoofd vol Plannen om de Tekentafel en vind steeds iets Anders Heel Belangrijks om mee bezig te zijn. Het zal u niet onbekend voorkomen. Dus ik laat deze verhandeling hierbij. Stelt u zich voor dat ik mij daar dan weer in verlies. Dit zou dan opnieuw ten koste gaan van een mógelijke Creatieve uitspatting.

Dus.
Om het feestgevoel hier op 17 April jl. te verhogen at ik met mijn Jongens Taart & Friet. Tijdens deze Happening maakten we een Erg Eenvouding Washi Mini-slingertje. Als volgt:


Knip een reep van ca. 15 cm van een A4 (portrait) 
en beplak deze met stroken Washi Tape.


Knip de geplakte stroken uit.


Plak de uiteinden aan elkaar in rondjes, telkens 
met een vorig rondje ertussen.


Waarom leg ik het nog uit? Het is echt té eenvoudig. 


 / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / 

Ook erg Sfeerverhogend is alle Verjaardagspost die op de mat valt 
in het kader van deze Actie. Je kunt nog tot 27 april meedoen.

En voor wat extra Feestvreugd krijg je DIT weekend bij elke bestelde SET PomPoms een gratis PomPom in een kleur naar keuze Kado (de maat kiezen wij dan, da's wel zo handig). Vermeld je voorkeur bij de opmerkingen in je winkelwagen. Komt het helemaal goed.


18.4.12

My Favorite Five #6

Dat Zelfstandig Zijn best wat waard is, kan vast iedereen zich voorstellen. Ik heb in Vijf jaar nog geen dag met tegenzin gewerkt. Ondanks Onzekerheid. Ondanks Tegenvallers. Ondanks Frustraties. (leuk voor volgende week?)

Er zijn onnoemelijk veel Leuke Kanten.
Mijn Vijf Favorieten, in willekeurige volgorde:# Je komt nog eens ergens
De eerste drie omstebeurt-jaren speelde ik regelmatig met Gees en Joanna winkeltje op allerlei lokaties. Van een ijskoude kerstmarkt in Harlingen, tot een winderig Klein Kinderwarenhuis in een park in Amsterdam. In de Bajes in Leeuwarden, 3x de Hip en Handgemaakt markt in Deventer waar we 3x een Topomzet draaiden en nog veel meer leuke plekken. Het maakte eigenlijk niet uit waar we waren. Het was al-tijd gezellig en ze waren al-tijd Rete-fanatiek! Echt, zij verdienen een Lintje.


# Ongelimiteerd knutselen
Dreamweaver, Photoshop, Publisher, Illustrator... Vijf jaar geleden wist ik niet eens dat ze bestonden. Met hier en daar wat hulp heb ik me een weg gebaand door HTML en ander vakjargon. Inmiddels vind ik het heerlijk om digitaal te knutselen en staan ze garant voor heel wat Lol.


# Nieuwe aanwinsten
Oh. dat moment. Dat de Bel gaat, een blik uit het raam vertelt dat de Pakketdienst voor de deur staat, die grote doos - dozen soms - naar binnen wordt geschoven... Het moment van uitpakken stel ik regelmatig uit. Pas als alle orders zijn ingepakt, als AL het werk gedaan is, mag ik. Ik hou niet alleen van de inhoud, maar ook van de mooi beplakte en bestempelde dozen. Van de kranten waarin de spullen soms zijn verpakt. De hele reis die een pakket heeft afgelegd, soms maanden, zichtbaar.


# Alleen, maar nooit alleen
Wie denkt dat het leven als Zelfstandig allenig en eenzaam is, zit ernaast. Ik hou wel van mijn eigen gezelschap. Dat in de eerste plaats. Maar regelmatig komen er gezellige afhalers en de mailbox vult zich iedere dag als vanzelf ('s nachts trouwens ook, zij het iets minder snel), vaak met tevreden, enthousiaste reacties, leuke vragen en leuke bestellingen natuurlijk. Tel daar alle Tweets, Pins en Blog- en Facebookinteractie bij op en je weet: ik voel me nooit alleen. Verschillende vaste klanten, ontwerpers, Mediamensen en leveranciers zijn me inmiddels zeer dierbaar geworden. Een aantal digitale Vrienden onmisbaar.# Nooit meer koude voeten
Mijn vrienden memoreren nog regelmatig: vroeger liep je zelfs in de winter in een T-shirt! Sinds mijn eerste zwangerschap behoort dat beeld definitief tot het verleden. Ik heb altijd koude voeten. En in plaats van de Kekke hakken die ik droeg naar mijn Baan, omdat het nu kan, omdat niemand het kan zien, draag ik op mijn werkkamer mijn o'zo lekkere, maar o'zo lelijke Uggs.
En leg ik mijn voeten op Mijn werktafel, als Ik dat wil.

17.4.12

Van Details


Eén van die Dingen die kleven aan het speur- & vindwerk waar ik zo van hou: het duurt soms eeu-wen voordat ik beet heb! MMMG spant daarin de Kroon. Met stip! Bijna twee jaar geleden vond ik dit geweldige label en hun oog voor Detail pakte me meteen in. Vele pogingen tot contact volgden. Soms kreeg ik een reactie, vaak niet. Want zo goed als Zuid-Koreanen zijn in Ontwerp, zo slecht zijn ze in communiceren.
Maar deze aanhouder won! In januari kwam het via via tot een deal. 
En dat het nou uitgerekend vandaag werd afgeleverd. Kijk nou toch eens! 

12.4.12

Pardon my French


* al surfend kwam ik deze tekst eens tegen. Geen idee meer waar
dus zonder bronvermelding. Je m' excuse!

6.4.12

Beeldig Gevonden


Sommige Vondsten verdienen extra aandacht. 
Zo hebben we vorige week dit Boek toegevoegd aan de collectie. 

Een lekker groot en stevig gebonden boek. Mooi vormgegeven. 

Al lezend, knippend, plakkend, tekenend en schrijvend onderzoek je je eigen Familiegeschiedenis. Garant voor een leuk zoekproces en het resultaat is een boek vol leuke weetjes en familieanekdotes. 

Bij het boek hoort ook een blog. Net zo leuk.

4.4.12


Toen ik vanochtend wakker werd, stonden ze zomaar op mijn Nachtkastje. 
Mijn trouwe omstebeurt-collega's. Altijd zo stil en rustig, 
nu uitbundig joelend, met een bonte verzameling kadootjes en taart. 
Een grote, dampende Koffie Verkeerd stond klaar. 

Na het ophalen van wat fijne herinneringen en anekdotes - die we verderop in deze maand heus nog met je gaan delen - moest er natuurlijk wel weer gewerkt worden. 

Computerwerk stond vandaag op de planning. Ik maakte een begin aan een site voor een kleinschalige Kinderopvang en trok ook even de bezem door omstebeurt. De Fabriek heeft verlof. En voor een Fuif moet de boel wel even aan de kant natuurlijk. 

Maar oh. Ik ben zo in mijn werk op gegaan, dat ik de Fab Five vergeten ben. 

- - - - - - - - - - - - - - - - 

Heb je de #omstebeurtisjarig Twitter-actie gezien? 
Je hoeft alleen maar te retweeten en maakt kans op een stempelset van Zoe.
Wel even voor morgen 5 uur doen.


2.4.12

Toen


Vijf jaar geleden rond deze tijd bracht ik alle vrije uurtjes buiten werktijd en (op)voeding door achter de naaimachine en de computer. Een kleine collectie en een bescheiden website waren half april klaar om online te gaan. Op 17 april schreef ik omstebeurt in in het register van de Kamer van Koophandel. Als postorderbedrijf, de enige geschikte optie. Webwinkels waren blijkbaar nog niet zo gangbaar. Mijn bedrijf was een feit.Er was nog veel ruimte op het web en via mond-op-mondreclame bouwde de winkel in korte tijd een naam op. Al in mei werd ik benaderd door Susie Shoppingguide voor een plaatsje tussen de 100 leukste webwinkels. (dat waren vast zo'n beetje alle webwinkels van NL) Ik voelde me natuurlijk reuze vereerd. En dat gold ook voor onze enthousiaste modellen. Een echte fotograaf kwam, we sloegen een flinke voorraad spekjes in en ze stonden er zó op. Een paar maanden later verscheen een dik boek en omstebeurt stond erin. Apetrots op zo'n flitsende start!

Er is inmiddels veel veranderd. Van stof naar papier. Van hobby naar (meer dan) fulltime baan. Ik had Toen nooit kunnen vermoeden hoe het zou lopen, maar ben nog elke dag zó Blij dat ik eraan begon.

We vieren de komende maand feest en trakteren er vanaf morgen lekker op los via Blog en Twitter, op Facebook en Pinterest en in de webwinkel. Dus hand aan de knop!

1.4.12

BlessingsDe week was een wervelwind van nieuwe Ervaringen. De dagelijkse Dingen daarin een fijn houvast. Mijn Jongste leefde vol verwachting toe naar Palmpasen, de viering van nieuw Leven en de nieuwe Dag. De stok werd iedere schooldag iets meer versierd en vrijdag mocht de Broodhaan* erop geprikt: klaar voor de optocht, zingend door de buurt en het park.
Het was een Zegen hem zo te zien genieten!

Bedankt voor alle lieve reacties, de Post, de mail, de tweets. Ik blijf het maar zeggen. Het is overweldigend. Zoveel zorgzaamheid van 'onbekenden'. Moed geeft het, absoluut!

Meer klein geluk zien? Kijk op het blog van Anki voor de andere deelnemers.

Vanaf morgen pik ik de blogdraad weer op. Er is reden voor een Feestje en dat grijp ik graag met beide handen aan: omstebeurt bestaat in April VIJF jaar en dat gaan we vieren jonge, poeh!

* de broodhaan haalde nipt de finish en helaas niet meer de foto #hmmm