23.2.11

Handig

Dolores is architect, moeder, bijna 40 en fanatiek blogger. In de jungle van Internetgidsen en Startpagina’s miste zij een medium waarin je de leuke internet- en blogadresjes, DIY-tips en recepten voorgeschoteld worden als op het menu van de afhaalchinees. Het verhaal laat zich raden: Dolores maakte zelfstandig een tijdschrift met al dit leuks erin én een aantal leuke gadgets – inpakpapier & stickers en was ze in no-time kwijt.Klein Format: lassig leben mit Kindern.
Das Magazin für Kreative Eltern.
Met een groeiende oplage ligt inmiddels nummer Vier in de winkel.En omdat we zo enthousiast zijn over dit soort – bijna belangeloze – initiatieven alsook over de inhoud van Klein Format, is het Magazine vanaf nu verkrijgbaar bij Een Nieuw Avontuur. Voor nog geen 5 euro. Kijk maar!Zoals de naam al zegt: het is een boekje op klein formaat, zodat je ‘m in de speeltuin zo uit je tas kunt trekken. Nummer 4 bevat 80 pagina’s, leuke extra's en o.a. een Papieren Zwaluw om zelf te maken (laat maar komen, die zomer!) en een binnenkijker bij Hester van House of Dots21.2.11

MaandagmomentenKen je Lsltn?
Een welkome hulp om af en toe eens
tot mezelf door te dringen.

Ik kijk niet vaak achterom, sta nauwelijks stil.
Scoorde ooit op een assessment bedroevend laag op 'bewust'.
En vind al tijden, hard hollend, dat ik daarin best zou mogen groeien.

Daarom doe ik vanaf nu aan Momenten.


Nu: Vakantie, koud, maar het ruikt naar voorjaar.
Jongens thuis, doen wanneer er zin is.

In Mijn Hart: Roos en haar mannen die met onnoemelijk veel moed doormaken wat je niemand toewenst

Op Zoek Naar: structuur en orde
(en moet dan grinnikend denken aan deze film (op 1:45)

Prettig In 't Gehoor: Chef'Special
(nog 25 heerlijke nachtjes slapen tot hun album-release)

Dagelijkse momenten: Ingthings die zo heerlijk relativerend schrijft
én me regelmatig verrast met allerlei liefs en moois per post

De Puzzel: des te meer succes en bekendheid,
des te meer wordt er klakkeloos gekopieerd
(ik vraag me steeds maar af Waarom)

Klein Geluk: Een uitgeleend boek teruggekregen met
een prachtige verzameling oude papiertjes en reclamepins

Benieuwd: naar jouw momenten

~ Fijne week ~ 18.2.11

In het Licht #1


Française Chloe Rémiat, van huis uit opgeleid tot musicus, maar geswitched naar een opleiding Grafisch Vormgeven, waar ze in haar laatste jaar begon met wat ze écht wilde: sculpturen maken van papier.Maakt kijkdoos-achtige tafereeltjes met papieren kinderen in de hoofdrol, die ze vervolgens fotografeert. Het is een puzzel, het vinden van de juiste verhoudingen, de juiste setting. Het geeft haar figuren een leven en toont haar voorliefde voor het kleine.


De collectie van Chloé is verder uitgebreid bij Een Nieuw Avontuur sinds de laatste levering van La Marelle. Kaarten, notitieboekjes, een map en schriften. Alles even mooi!

16.2.11

De Stad

Ruim 10 jaar geleden verruilden wij De Stad voor een Afgelegen Dorp. We betrokken een deel van een oude school, aan de rand van een natuurgebied waar wij uren rondzwierven met onze Bordercollie, waar onze moestuin grensde aan het water, waar zonnestralen op prille lentedagen door de enorme ramen het huis binnenvielen en verwarmden.
Maar het was er zo stil. En het was zo ver weg.
Toen onze Oudste peuterspeelzaalrijp was en onze Jongste zich nestelde in mijn buik, verhuisden wij naar een minder stil en afgelegen dorp. Een beetje terug. Dicht tegen Onze Stad.

Mijn Stad gaf me te veel prikkels. Van er is altijd wat te doen. Iets te beleven. Mijn Dorp geeft me rust. Hier kan alles gemist worden.


Ik zeg bijna wekelijks dat ik ooit terug ga. Dat ik ons ruime huis en tuin met liefde zal inruilen voor een flatje zevenhoog. En op stoere dagen voeg ik daaraan toe dat ik dat ook best een tijdje in Amsterdam wil. Of in Parijs.

Met Kerst kreeg ik van mijn broertje (sinds enkele jaren mijn Dorpsgenoot) deze mooie Papieren Stad om  -weliswaar voorlopig- in weg te dromen.

14.2.11

Terug


Alle hoeken van Copenhagen gezien, met de wandelgids en haar adresjes in de hand.
Blaren, slappe lach, lege maag. Prachtig Handwerk en Design, heerlijke nachos en veel koffie.
Een paar aanraders: Liebe, Paludan, Barnlil, GrØnlykke en Girlie Hurly

Ik ben er weer.

3.2.11

Even Weg


Over een paar ogenblikken vertrekken Joanna en ik voor een lang weekend naar Copenhagen. Even weg.
En graag geheel ontspannen en met veel inspiratie weer terug naar huis. Tot dan!