31.7.10

Tassen

Een tas voor naar mijn werk, een tas voor de boodschappen, een tas voor als ik met de auto ga, een tas voor op de fiets, een tas voor de stad, een tas voor 's avonds, een tas voor op visite...
Ik krijg kan er niet genoeg van hebben.

Maar eigenlijk kenmerkt die bos tassen aan de kapstok vooral de zoektocht naar De Perfecte Tas. Eentje waar alles in past, ieder z'n eigen vakje, die overal mee naar toe kan.
Het zou zo handig zijn. Nooit meer iets vergeten, in de andere tas.
Nu we bij omstebeurt (voorlopig) gestopt zijn met de verkoop van handgemaakte artikelen, ontstaat er ineens ruimte en creativiteit om De Perfect Tas zelf te gaan maken. De komende dagen zal ik alles met de nodige precisie opmeten en met al die kennis een ontwerp maken. Graag laat ik me inspireren door één van mijn laatste Paumes-aanwinsten: Les sacs des Parisiennes. Want als er iemand verstand heeft van tassen...

25.7.10

Lekker!

klik op de foto voor een meer leesbaar en printbare versie

24.7.10

Geef-het-door

Ik vond vanochtend twee kadootjes in de brievenbus. Met het geluk geheel aan mijn zijde (of eigenlijk was het Twitter), was ik er als de kippen bij toen DOCKA een GHD'tje deed.

Met dit allerzoetste uiltje en een vilten bloem om op te spelden ben ik reuzeblij. En ik smelt bijkans van principes als Pay-It-Forward en roem daarom hierbij al die dit kado voor mij voortbrachten (voor zover ik ze terug kon herleiden): DOCKA, Roos, Twee meisjes in de stad, Mijmij, Vrollie, Mamasha, Naja en Zuurstof.

Zoooh (handenwrijvend)...
en nu is dus de beurt aan mij, om DRIE van U een kadootje te sturen. De bedoeling varieert wat, zie ik in de PIF/GHD-geschiedenis, maar omdat ik graag mijn eigen regels maak, is dat niet zo'n probleem.


Wil je meedoen? Reageer dan op dit bericht.
De GHB gaat naar de eerste DRIE die reageren, wiens adres ik dan graag z.s.m. ontvang. Zij ontvangen per post een GHD-kado en committeren zich daarmee aan de opdracht om het GHD-stokje door te geven aan DRIE nieuwe deelnemers. Handgemaakt of zelfgekocht, eetbaar of onsmakelijk, hard of zacht: alles is toegestaan, het is het verrassingseffect dat telt!

P.S. Wil je graag meedoen, maar heb je geen blog om je actie te zijner tijd tentoon te stellen? Dan mag je mijn blog lenen voor een bericht. Be my guest(writer)!Ook als je beren op de weg ziet, je andere zorgen hebt of er toch iets niet helemal duidelijk is. MAIL even!

edit 24.7: En volgens míjn regels mag je ook meedoen als je al eens eerder mee hebt gedaan.

20.7.10

Thuis in Denemarken?

Het lag geruime tijd niet in de lijn der verwachting, maar toch reizen wij naar Denemarken. Als daar de zon schijnt, als we nu eindelijk al het sloopafval weggebracht hebben, als we de tent kunnen vinden, als we opstaan en zin hebben in uren autorijden, als we weten waar we naar toe willen...

Ben jij thuis in Denemarken?
Weet jij waar je de lekkerste koffie kunt kopen? Welke supermarkt het grootst is? Waar de beste kringloop zit? Welke strand het lekkerst ligt? (één waar de zon altijd schijnt?) Waar je de mooiste kinderkleding en scandinavisch design vindt? En een mooie, kleine, rustige camping?

Wij horen graag je tips!
Hieronder of per mail.

Het is tijd

ja
ik pak De Draad weer op

7.7.10

101 Woonideeën: binnenkijken bij Martine


'Hier werd ik als klein meisje om een boodschap gestuurd!' riep Martine's moeder bij het zien van het oude winkelpand met woonhuis uit begin 1900. Dat was toch wel bijzonder, naast de enorme tuin terwijl de beoogde koop midden in het dorp stond. Manlief gruwelde echter van de overdosis schrootjes aan de muren en het beeld van een oude, afstandse stacaravan wilde maar niet van zijn netvlies verdwijnen.
>> Lees verder op 101Woonideeën.nl >>

4.7.10

In de boomgaard


Om de laaghangende mist
waarin wij ons al geruime tijd begeven
even te doen opklaren
zochten wij ons geluk
in de boomgaard van het Appeltje

pannenkoeken en bier
een accordeon en een gitaar
ze dansten
en even was het zomer